TALLER #1

Dominant la IA generativa: Revolucionant l'educació superior

El taller té com a objectiu principal presentar i explorar les oportunitats i beneficis que la Intel·ligència Artificial (IA) generativa pot brindar als professionals de l'educació superior. La irrupció de la IA generativa ha generat un canvi significatiu en diversos sectors, sent l'educació un dels més impactats. És crucial que els docents estiguen al corrent d'aquests avanços i es familiaritzen amb els seus principis bàsics, amb la finalitat d'adaptar-se a aquesta nova realitat i aprofitar al màxim les seues potencialitats.

Al llarg del taller, els participants tindran l'oportunitat de descobrir com l'ús adequat de diverses eines basades en IA pot millorar de manera notable la seua labor docent. S'analitzaran aspectes com la definició i planificació d'assignatures, la creació de continguts, la generació de materials didàctics, l'elaboració i correcció d'exàmens, entre altres. A més, mitjançant exemples pràctics i aplicacions concretes, s'abordaran les diferents tasques quotidianes a les quals els professors s'enfronten, brindant solucions efectives per a incrementar la seua productivitat i la qualitat del seu treball.

Així mateix, el taller oferirà estratègies per a integrar l'ús d'eines de *IA en l'àmbit educatiu, tant des de la perspectiva del professor com de l'alumne. S'exploraran diferents maneres d'ensenyar als estudiants l'ús adequat d'aquestes eines en els diversos camps de les nostres assignatures, fomentant així una educació innovadora i enriquidora que s'adapte a les necessitats i desafiaments del segle XXI.

Jordi Linares


Sobre Jordi linares

Professor de la Universitat Politècnica de València, imparteix docència en Intel·ligència Artificial i Realitat Virtual i Augmentada. Responsable del grup Vertexlit especialitzat en solucions interactives, XR i Intel·ligència Artificial. El grup forma part del Valencian Research Institute for Artificial Intelligence (VRAIN) de la UPV del qual forma part del seu comité cientificotècnic.

El seu treball se centra en l’aplicació de la IA, tant discriminativa com a generativa, en l’assistència i millora de la interacció Human-Human i Human-Computer, en àrees com la indústria, l’educació i la salut. En aquests camps participa activament en projectes nacionals i europeus, tant en iniciatives de caràcter investigador com en experiències educatives.


Dr. Jordi Linares
Valencian Research Institute for Artificial Intelligence (VRAIN)
Interactive Technologies Lab (VertexLit) – https://vertexlit.com
Universitat Politècnica de València – Campus of Alcoi
Spain AI ALCOI – City Leader – http://alcoi.ai
Visiting Professor at Vytautas Magnus University

Juan Jesús Izquierdo


Sobre Juan Jesús Izquierdo

Professor Associat en el Departament de Sistemes Informàtics i Computació de la UPV, Graduat en Enginyeria Informàtica i membre del grup VertexLit de l'Institut Valencià d'Investigació en IA (VRAIN) de la UPV. Especialitzat en el desenvolupament d'aplicacions interactives, realitat augmentada i realitat virtual, i la integració de la IA en sistemes interactius.

Tècnic d'Investigació en la UV en projectes relacionats amb la IA i la interacció.